Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NOVA - 11-5-2005

11-5-2005

NOVA

837 x bekeken | 0 reacties
6
Strenge maatregelen voor Antilliaanse jongeren
Antilliaanse jongeren die voor overlast zorgen en het criminele pad op gaan zijn de Nederlandse autoriteiten al lang een doorn in het oog. Pogingen om de komst naar Nederland van jonge, kansarme Antillianen een halt toe te roepen zijn steeds stuk gelopen op het protest van de Antilliaanse regering en op juridische problemen. Het kabinet wil nu een reeks maatregelen nemen om de komst van deze jongeren naar Nederland flink aan banden te leggen door eisen te stellen ten aanzien van werk en opleiding.

Irak
President Bush heeft de afgelopen week in Europa vrijheid en democratie gepreekt en benadrukt dat die offers waard zijn. Die offers worden vandaag in Irak gebracht, want de gevechten en aanslagen daar zijn weer hevig opgelaaid.

Justin Koper
Volop oorlog nog voor de Amerikaanse soldaten in Irak. Maar voor luitenant Justin Koper is het achter de rug. Hij is vanuit Irak weer veilig teruggekeerd op zijn Amerikaanse legerbasis in Duitsland. Nova volgde Koper de afgelopen twee jaar. Van zijn laatste twee maanden op de militaire academie West Point in Amerika tot vlak voor zijn vertrek naar Irak en nu dus zijn terugkeer.

Pinkpop
Zondag is het Pinksteren en dat betekent Pinkpop. Nederlands oudste en bekendste popfestival. Jaar na jaar stroomden de popliefhebbers toe en stond het succes van het festival, afgezien van het weer, van te voren vast. Maar het tij lijkt te keren. In de studio reageert Jan Smeets, organisator van Pinkpop.

De Zeepkist
Op 1 juni stemmen de Nederlanders voor of tegen de Europese grondwet. In Nova deze maand elke dag een stemadvies in De Zeepkist.

Presentatie: Paul Witteman.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 11 mei door de VARA en de NPS. Te gast was Jan Smeets. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee