Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NOVA - 10-5-2005

10-5-2005

NOVA

745 x bekeken | 0 reacties
6
Bordeelverbod
De opheffing van het bordeelverbod in 2000 heeft heel anders uitgepakt dan was voorzien. De prostitutie is geen gewone bedrijfstak geworden, veel hoeren zijn na legalisering van hun werkgever ondergronds gegaan en er werken steeds meer kinderen en illegale vrouwen uit arme landen in de bordelen. Dat blijkt uit onderzoek van twee leden van de PvdA-fractie in de Amsterdamse gemeenteraad.

Spaanse illegalen
In Spanje probeerden de afgelopen weken honderdduizenden illegale vreemdelingen in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning. Ze moesten kunnen aantonen dat ze zes jaar in Spanje werken en dat ze sinds augustus 2004 staan ingeschreven. Het is 700.000 illegalen gelukt. Des te schrijnender is het lot van de buitenlanders die toch nog buiten de boot vielen.

Met Kok
Oud-premier Wim Kok verdween in 2002 van het politieke toneel toen Nederland in grote verwarring verkeerde door de Fortuyn-revolutie. Na zijn aftreden heeft hij niet of nauwelijks terug willen blikken op zijn premierschap. Hij heeft zijn stilzwijgen nu doorbroken met een boek en een documentaire, die woensdag door de VARA wordt uitgezonden. Nova licht vanavond vast een tipje van de sluier op.

De Zeepkist
Op 1 juni stemmen de Nederlanders voor of tegen de Europese grondwet. In Nova deze maand elke dag een stemadvies in De Zeepkist.

Presentatie: Jeroen Pauw.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 10 mei door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie