Uitzending
NOS De avondetappe - 23-7-2011

23-7-2011

NOS De avondetappe

1916 x bekeken | 0 reacties
6
De Avondetappe, sinds 2003 de traditionele afsluiting van een Tour-dag bij de NOS, blijft ook volgend jaar 'in koers'.

Dat heeft presentator Mart Smeets zaterdagavond aan het einde van de laatste uitzending van dit jaar namens de NOS bekendgemaakt.

Hiermee komt de omroep terug op het eerder genomen besluit het late avondprogramma om praktische en financiŽle redenen na dit jaar te staken.

De presentatie van een avondprogramma tijdens de Tour ťn tijdens de Olympische Spelen is nauwelijks te combineren voor een en dezelfde presentator. De Spelen beginnen volgende zomer al vijf dagen na de Tour-finish. Mart Smeets is, zoals eerder aangekondigd, in Londen het gezicht van het avondprogramma van de NOS.

Succes zorgt voor heroverweging
Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Studio Sport, licht de overwegingen toe: "We wijken hiermee af van ons eerdere besluit, maar de makers hebben het programma tot zo'n succes gemaakt dat we vinden dat er in 2012 een vervolg moet komen. Deze beslissing is bovendien niet in de laatste plaats te danken aan de kijkers; er keken gemiddeld ruim een kwart meer mensen naar deze editie dan het jaar ervoor."

Nooter vervolgt: "De praktische bezwaren zijn er nog steeds, maar het succes van dit jaar maakt dat we toch nog eens heel goed gaan kijken naar oplossingen. Hoe precies weten we nog niet. Wat we wel weten is dat Mart ook in 2012 een rol zal krijgen en misschien ook wel als presentator. Want mede daardoor is De Avondetappe nu juist een succes. Maar over al dit soort zaken moeten we het de komende tijd gaan hebben."

Deze uitzending van het programma De avondetappe is uitgezonden op zaterdag 23 juli door de NOS. Te gast waren Sebastian Langeveld, Tristan Hoffman, Jean-Paul van Poppel, Michiel Elijzen, Steven de Jongh, Steven Kruijswijk en Teun Mulder. De presentatie was in handen van Mart Smeets.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie