Programma
NOOD

NOOD

6
NOOD is een dramaserie over het werk van 112-centralisten van BNNVARA. In NOOD staan vier 112-centralisten die in een 112-meldkamer noodtelefoontjes aannemen centraal. De 4 centralisten Lieke, Bilal, Joyce en Boudewijn worden tijdens hun dienst geconfronteerd met de meest uitzonderlijke noodgevallen die ze onder grote druk moeten afhandelen. Lieke, Bilal, Joyce en Boudewijn staan de bellers van 112 te woord en proberen de hulpdiensten op tijd ter plaatse te krijgen. Altijd beginnen zij hun telefoongesprek met diezelfde, geroutineerde vraag: "wat is de plaats van het noodgeval?" Deze dramaserie bestaat uit op zichzelf staande verhalen. De cast van Nood bestaat uit Melody Klaver, Mohammed Elouardani, Jenny Mijnhijmer en Joris Smit. De dramaserie is gemaakt door elf aanstormende scenaristen. Die ieder 1 aflevering hebben geschreven. De elf scenaristen zijn Rifka Lodeizen, Benja Bruijning, Nadja Hüpscher, Aaron van Valen, Amira Duynhouwer, Fadua El Akchaoui, Helen Dalessi, Jop Esmeijer, Douwe Nagelmaker, Ilse Ott en Esther Duysker. In elke aflevering van NOOD wordt een 112 melding belicht. We zien deze noodsituatie niet alleen vanaf de kant van de beller maar ook vanuit de centralist. Daarbij wordt zien we hoe mensen omgaan met een noodsituatie. Maar ook zien we hoe besluiten, die het verschil kunnen maken tussen leven en dood, worden genomen en wat de stress daarvan allemaal met zich meebrengt.
De eerste uitzending van NOOD is nog niet online beschikbaar. Zet een wekker op NOOD

(En je ontvangt een mail zodra er een uitzending van NOOD online beschikbaar komt)
Nieuws over NOOD
 • NOOD - Dramaserie NOOD brengt werk van 112-centralisten in beeld

  Dramaserie NOOD brengt werk van 112-centralisten in beeld

  11-11-2021

  Vier 112-centralisten staan centraal in de nieuwe dramaserie NOOD van BNNVARA. De centralisten worden geconfronteerd met de meest uitzonderlijke noodgevallen die ze onder grote druk moeten afhandelen. De serie is vanaf dinsdag 30 november, iedere week, om 21:50 uur te zien op NPO 1.

  NOOD is een uniek project. De dramaserie is gemaakt door elf aanstormende scenaristen, die allemaal een op zichzelf staand verhaal hebben geschreven. NOOD is door omroep BNNVARA en producent Pupkin opgezet als talentontwikkelingsproject voor schrijvers van televisiedrama.

  De elf scenaristen zijn Rifka Lodeizen, Benja Bruijning, Nadja Hüpscher, Aaron van Valen, Amira Duynhouwer, Fadua El Akchaoui, Helen Dalessi, Jop Esmeijer, Douwe Nagelmaker, Ilse Ott en Esther Duysker. De cast bestaat uit Melody Klaver, Mohammed Elouardani, Jenny Mijnhijmer en Joris Smit.
  Lees verder
Over dit programma
 • Nadja Hüpscher Nadja Hüpscher is geboren op 23 maart 1972 te Nijmegen. Nadja Hüpscher is een Nederlands actrice. Nadja Hüpscher speelde onder andere in Levenslied en Telefilm. Nu is Nadja Hüpscher te zien in Maud & Babs en Bekijk volledig dossier
 • Rifka Lodeizen Rifka Lodeizen is geboren op 16 oktober 1972 te Amsterdam. Rifka Lodeizen is een Nederlands actrice. Als presentator is Rifka Lodeizen onder meer bekend van Zomaar een Gast en Spel van Verandering. Rifka Lodeizen speelde onder andere in Judas,… Bekijk volledig dossier