Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NioScoop - Uitzending NIO

Uitzending NIO

NioScoop

5-2-2006

| 1636 x bekeken | 0 reacties
5
Mogen moslims wel of geen organen doneren?
Op het symposium Islam en orgaandonatie in Nederland discussieerden ruim honderd imams en belangstellenden van verschillende moskeeorganisaties over orgaan- en weefseldonatie in relatie tot de islam. Volgens de aanwezigen mogen moslims organen ontvangen en doneren. NIO was aanwezig op het symposium en volgde Mekki Elmorabit die drie keer per week naar het ziekenhuis moet voor een nierdialyse. Hij legt uit wat het voor hem zou betekenen als er een nieuwe nier voor hem gevonden zou worden.

United Smile
De jongerenorganisatie United Smile wil positieve verandering in de Nederlandse samenleving. Ward Schepman, directeur van United Smile, legt uit waar United Smile voor staat. NIO volgde de rappers Akkefietje & Otto de Rocker in Rotterdam tijdens het uitdragen van hun boodschap om de positieve aspecten van verschillende culturen te benadrukken met hun rap Respect is tijdloos.

Het beeld van de islam in de media
Vrijdag 27 januari vond aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht een debat plaats over het beeld van de islam in de media. Wat is de rol van de diverse Nederlandse media in de beeldvorming over de islam? NIO sprak na afloop van het debat met drie van de deelnemers. Fons Elders, filosoof en emeritus hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek, Mohammed Benzakour, publicist en auteur van onder andere Osama's grot: Allah, Holland & ik en Kees Boonman, hoofdredacteur van KRO-Netwerk.

Overeenkomsten en verschillen bijbel en koran
De profeet Mohammed ziet zichzelf staan in de profetische traditie die met Abraham begint en ook Mozes en Jezus omvat. Jodendom, christendom en islam zijn op deze manier nauw verbonden geraakt. Emeritus-hoogleraar Anton Wessels is islamoloog, predikant en auteur van onder meer Islam verhalenderwijs en Gelukkig in de Akbarstraat dat binnenkort in het Engels uitkomt onder de titel Muslims and the West. Can They be Integrated. NIO sprak met Wessels over de overeenkomsten en verschillen t

Deze uitzending van het programma NioScoop met de titel Uitzending NIO is uitgezonden op zondag 5 februari door de KRO. Te gast waren Kees Boonman, Mohammed Benzakour en Fons Elders. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • NioScoop Uitzending NIO
  • Algemene waardering
    5
  • Andere uitzendingen NioScoop