Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NioScoop - 5-11-2006

5-11-2006

NioScoop

930 x bekeken | 0 reacties
5
Halal vlees
Naar aanleiding van het halal vlees dat sinds kort in de Albert Heijn schappen te vinden is, laait er binnen de islamitische gemeenschap in Nederland de discussie op wié er eigenlijk bepaalt wanneer vlees halal is. Een gesprek hierover met het CMO en met Ben Ali Salih, de directeur van één van de bedrijven die het halal certificaat geeft aan enkele van de producten van Albert Heijn.

Verkiezingen
De Nederlandse politiek doet onvoldoende tegen islamofobie, aldus Anja Meulenbelt, senator in de Eerste Kamer voor de SP. Haar kritiek richt zich niet alleen op de huidige regering, maar ook op de linkse partijen. Ook de SP doet onvoldoende. Een reportage over de verkiezingen, politiek, islamofobie en het debat over de islam. Met Anja Meulenbelt (SP), Naïma Azough (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66).

Functie van de moskee (2)
De islam in Nederland heeft verschillende veranderingsprocessen meegemaakt in de afgelopen tientallen jaren. De moskeeën zijn in een hoog tempo veranderd van gebedsruimtes naar multifunctionele ontmoetingsruimtes. Er wordt steeds meer gesproken over een centrum dan over een moskee. Heel veel moskeeën vervullen tegenwoordig een belangrijke maatschappelijke rol in Nederland. Deze keer over de sportactiviteiten namens de moskee.

Deze uitzending van het programma NioScoop is uitgezonden op zondag 5 november. Te gast waren Alexander Pechtold, Naima Azough en Anja Meulenbelt. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • NioScoop 5-11-2006
  • Algemene waardering
    5
  • Andere uitzendingen NioScoop