Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NioScoop - 5-3-2006

5-3-2006

NioScoop

1017 x bekeken | 0 reacties
5
De Westermoskee, de mooiste moskee van Nederland
Afgelopen dinsdag gaf minister Donner in het bijzijn van enkele honderden gasten het startsein voor de bouw van de Westermoskee in Amsterdam. Minister Donner onthulde de maquette van de moskee die over twee jaar klaar zal zijn. Volgens Donner wordt het de mooiste moskee van Nederland. Nioscoop was aanwezig bij de start van de bouw en de inzegening van de grond. In de reportage is ook aandacht voor de voorgeschiedenis van de strijd van Milli Görüs om op deze bijzondere plek in de Baarsjes een moskee te bouwen.

Burgemeester Brouwer-Korf over de integratie van moslims in Utrecht
In de serie Moslims in de grote steden sprak Nioscoop met de burgemeesters van de vier grote steden over de problemen en het beleid in deze steden. Als eerste komt burgemeester Annie Brouwer-Korf van Utrecht aan het woord. Na 9/11 is ze een samenwerking aangegaan met de islamitische gemeenschap en sindsdien overlegt ze met moslimskaders over het beleid en de aanpak van de problemen. De komende weken zullen de burgemeesters Opstelten van Rotterdam, Cohen van Amsterdam en Deetman van Den Haag ingaan op het beleid in hun stad.

Sjiieten en de vijandigheden in Irak
Naar aanleiding van de aanslag op de Gouden Moskee in Samarra in Irak zijn gewelddadigheden losgebroken tussen soennieten en sjiieten. Afgelopen zondag demonstreerden sjiieten in Den Haag tegen het aanhoudende geweld en terroristische aanslagen. Soennieten en sjiieten zijn allemaal moslims, maar er zijn overeenkomsten en verschillen. De vraag is, waarin verschillen de sjiieten van de soennieten? En hoe kijken de Nederlandse sjiieten naar de huidige vijandigheden tussen sjiieten en soennieten?

Deze uitzending van het programma NioScoop is uitgezonden op zondag 5 maart. Te gast was Annie Brouwer-Korf. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • NioScoop 5-3-2006
  • Algemene waardering
    5
  • Andere uitzendingen NioScoop