Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NioScoop - 4-6-2006

4-6-2006

NioScoop

907 x bekeken | 0 reacties
5
Lousewies van der Laan en artikel 23
Lousewies van der Laan is er stellig van overtuigd dat het islamitisch onderwijs slecht is voor de integratie van moslims. NIO vroeg de kandidaat voor het leiderschap van D66 naar haar beweegredenen. Echter, niet iedereen ziet in het islamitisch onderwijs een belemmering voor de integratie. Aslan Karagul en G.J. Schutte gaan vanuit een historisch perspectief in op de uitlatingen van Lousewies van der Laan.

Politieke lading van filmmakers met een moslimachtergrond
Deze week begon een festival voor Arabische films in Rotterdam. NIO sprak met filmmakers over de politieke lading van hun werk, onder andere met de Duits-Egyptische regisseur Samir Nasr. Hij maakte een film over groeiende wantrouwen in een gemengd huwelijk na 11 september. Voor Samir Nasr betekent film maken vooral een brug slaan, een brug tussen de westerse wereld en de wereld van de Islam.

Hadiths en de theologe Hidayet Tuksal
'Veel hadith die over vrouwen gaan, zijn vrouwonvriendelijk en kunnen daarom niet de woorden van de profeet zijn', zegt de Turkse theologe Hidayet Tuksal. Dr. Tuksal onderzocht of de overleveringen in de zes canonieke hadith collecties wel authentiek zijn. Overleveringen, die onder meer vrouwen omschrijven als gebrekkig in verstand en religie en zeggen dat de hel vooral zal worden bevolkt door vrouwen.

Deze uitzending van het programma NioScoop is uitgezonden op zondag 4 juni. Te gast was Lousewies van der Laan. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • NioScoop 4-6-2006
  • Algemene waardering
    5
  • Andere uitzendingen NioScoop