Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NioScoop - 4-12-2005

4-12-2005

NioScoop

947 x bekeken | 0 reacties
5
Haagse jongens mogelijk geronseld voor jihad
Sinds vrijdag 18 november zijn drie jongens uit Den Haag, van Turkse en Marokkaanse afkomst, vermist. Hun ouders deden aangifte bij de politie. Gevreesd wordt dat ze geronseld zijn voor de jihad. In Nioscoop komen de vaders van twee van de drie jongens aan het woord en een woordvoerder van de as-Soennahmoskee, waar de drie jongens de laatste tijd regelmatig kwamen.

Islamitische basisscholen negatief in het nieuws
De laatste tijd zijn islamitische basisscholen regelmatig negatief in het nieuws. Afgelopen dinsdag nog dreigde minister Van der Hoeven van Onderwijs de SIBA (Stichting Islamitische Basisscholen Amsterdam) subsidie af te nemen als de stichting zich niet houdt aan de gerechtelijke uitspraak om een directiestatuut op te stellen en de medezeggenschapsraden van de El Faroeq Omar- en de El-Khalil-basisschool beter te informeren. Hoe gaat het nu verder? In Nioscoop een reportage.

De omstreden uitspraken van bisschop Wiertz
Verder reacties op de omstreden uitspraken over Turkije die bisschop Wiertz van Roermond onlangs deed. De bisschop deed zijn uitspraken in het Limburgse blad Chapeau en in een uitzending van Netwerk. De Leidse hoogleraar Turkse taal en cultuur Erik-Jan Zürcher en de Europarlementariër Joost Lagendijk (GroenLinks) reageren op de uitspraken van Wiertz.

Internetproject voor scholieren over islam en christendom
En tenslotte: de Nijmeegse Radboud Universiteit heeft een nieuw multimediaal project voor leerlingen van middelbare scholen: Geloof in Nederland, over de relatie tussen islam en christendom.

Deze uitzending van het programma NioScoop is uitgezonden op zondag 4 december. Te gast waren Joost Lagendijk en Erik-Jan Zürcher. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • NioScoop 4-12-2005
  • Algemene waardering
    5
  • Andere uitzendingen NioScoop