Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NioScoop - 29-1-2006

29-1-2006

NioScoop

849 x bekeken | 0 reacties
5
Tariq Ramadan in Nederland
De Egyptisch-Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan was afgelopen vrijdag 20 januari in Nederland. Op de Erasmus Universiteit in Rotterdam sprak hij voor een gehoor van honderden, vooral jonge moslims. Hij ging het debat aan met Abu Jahjah van de AEL. Nioscoop had een gesprek met de populaire islamitisch denker en vroeg hem onder meer wat hij precies bedoelt met zijn Europese islam en hoe Nederlandse moslims volgens Tariq dienen om te gaan met racisme en discriminatie.

Weeskinderen in Marokko
De Stichting Dar al-Atfaal in Nijmegen organiseerde vorige week een benefietavond voor weeskinderen in Marokko. Nioscoop was aanwezig bij de inschrijving van de nieuwe donateurs en sprak met organisatoren en bezoekers.

Islamitisch erfgoed II
In het tweede deel over het islamitisch erfgoed in Nederland bezoekt Nioscoop de universiteit van Leiden. De universiteitsbibliotheek aldaar herbergt vele oude islamitische manuscripten die worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek in binnen- en buitenland. Nioscoop doet een boekje open en verkent de collectie.

Inburgeringscursus imams
In Soesterberg organiseert het Kontakt der Kontinenten sinds enige tijd de zogenaamde oriŽntatiecursus voor geestelijke bedienaren, beter bekend als inburgeringscursus voor imams. Nioscoop ging kijken in Soesterberg en was erbij toen 74 geestelijke bedienaren hun certificaat kregen uitgereikt voor het succesvol doorlopen van het cursusprogramma.

Deze uitzending van het programma NioScoop is uitgezonden op zondag 29 januari. Te gast was Tariq Ramadan. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • NioScoop 29-1-2006
  • Algemene waardering
    5
  • Andere uitzendingen NioScoop