Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NioScoop - 28-5-2006

28-5-2006

NioScoop

836 x bekeken | 0 reacties
5
Ontroerd om de Kaaba te zien
Hassan, Rukiya, Nasrin, en Annisa vonden het ontroerend om de Kaaba te zien. De kinderen van de El Furkan school uit Schiedam zijn samen met hun klasgenootjes, ouders en begeleiders op schoolreisje naar Mekka en Medina geweest. Voor de Umrah. Op bedevaart en schoolreisje tegelijk. De kinderen zijn twee weken in Saudie ArabiŽ geweest en hebben het graf van de profeet bezocht, de Kaaba gezien, tawaf gedaan (7 rondjes om de Kaaba), saŅy uitgevoerd (tussen twee heuvels heen en weer lopen) en zijn ze geŽindigd met halq (afscheren van het haar). Ook Hassan heeft zijn haar afgeknipt, al vindt hij het wel gek om opeens kaal te zijn. Nasrin vond het allemaal heel bijzonder, maar het meest speciaal vond ze toch wel `om te lopen op de plekken waar ook de profeet (vzmh) gelopen heeftŅ. Alle kinderen zijn nog steeds onder de indruk, en ze hopen vooral dat ze volgend jaar weer op schoolreisje naar Mekka en Medina mogen.

Het westen is verantwoordelijk voor het ontstaan van de politieke islam
In een interview met de NIO houdt de Tunesische theoloog en politicus Rashid Ghannoushi het westen verantwoordelijk voor het ontstaan van de politieke islam. Volgens hem komt dat door de steun van het democratische westen aan de ondemocratische regimes in de islamitische wereld. Het gevolg daarvan is het uitwijken van moslims naar het westen waar vrijheid van meningsuiting is gewaarborgd.

Concert van de Turkse zanger Ahmet ÷zhan
Ahmet ÷zhan is een icoon van de Turkse muziek die door het soefisme is geÔnspireerd. Hij gaf onlangs een concert voor een afgeladen zaal in de Rai in Amsterdam. De Stichting Mystiek wil met het organiseren met dit soort concerten inspelen op de toenemende interesse in mythische muziek.

Deze uitzending van het programma NioScoop is uitgezonden op zondag 28 mei. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • NioScoop 28-5-2006
  • Algemene waardering
    5
  • Andere uitzendingen NioScoop