Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NioScoop - 26-3-2006

26-3-2006

NioScoop

837 x bekeken | 0 reacties
5
Olivier Roy in Nederland
De Franse islamdeskundige, Olivier Roy, was onlangs te gast bij het Society International Development in Amsterdam. Hij is auteur van het spraakmakende boek Mondialisering van de islam. Een van zijn meer bekende theorieŽn zegt dat de islam in de laatste jaren gemondialiseerd is. Een vorm daarvan is de de-culturalisatie van de islam; vooral bij de tweede en derde generatie immigranten raken religie en cultuur steeds meer van elkaar gescheiden. Men pleit vaak voor een zekere Europese herformulering van de islam, los van de culturele achtergrond. Maar is dat mogelijk wanneer het accent voortdurend ligt op de gevaren van de islam? Nioscoop legde deze en andere vragen voor aan de islamoloog.

Interreligieuze uitwisseling
Maandag 20 maart vond er in Haarlem een uitwisseling plaats tussen de kinderen van de islamitische basisschool Al Ikhlaas en de Montessorischool. De uitwisseling was een initiatief van een groep ouders van beide scholen. Het doel was kennismaken met de andere cultuur en een beeld te krijgen van de gebruiken die bij respectievelijk het christendom en de islam horen.

Burgemeester Deetman
In de serie burgemeesters van de grote steden vandaag de laatste aflevering: de burgemeester van Den Haag, Wim Deetman. Den Haag heeft de laatste jaren te maken gehad met de angst voor toenemende radicalisering. Deetman vindt dat er veel geÔnvesteerd moet worden in jongeren om ze te betrekken bij de samenleving .

Deze uitzending van het programma NioScoop is uitgezonden op zondag 26 maart. Te gast was Wim Deetman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • NioScoop 26-3-2006
  • Algemene waardering
    5
  • Andere uitzendingen NioScoop