Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NioScoop - 26-2-2006

26-2-2006

NioScoop

845 x bekeken | 0 reacties
5
Moslims klagen Wilders aan
Enkele moslimorganisaties hebben hun krachten gebundeld en ondernemen juridische stappen tegen personen en organisaties die haatzaaiende opmerkingen hebben gemaakt over de islam en moslims in Nederland. NioScoop sprak met een van de initiatiefnemers.

Nederlands grootste nachtmerrie
Nederlanders hebben angst voor de islam, aldus een onderzoek van het AD. NioScoop trok naar Alphen a/d Rijn waar 's werelds grootste arabischtalige rapper Salah edin residentie houdt. Salah Edin is jong en energiek. Hij is moslim en is er trots op. Hij noemt zichzelf jihad-strijder met als enige wapen het woord. 'Een moslim praat', zegt hij, 'en Salah Edin heeft veel te zeggen'. Hij noemt zich Nederlands grootste nachtmerrie - ik draag een baard, ben Marokkaan en lijk op Mohammed B. en beschouwt het als een eretitel. Moeten we bang zijn voor Salah Edin?

Verkiezingskoorts in Rotterdam
In Rotterdam is integratie de afgelopen vier jaar één van de meest besproken onderwerpen geweest. De betrokkenheid van de Rotterdamse moslims bij de lokale politiek is hierdoor sterk toegenomen. islamitische kandidaten voor de gemeenteraad hebben nu een actie in het leven geroepen om meer moslims naar de stembus te krijgen. De actievoerders verzorgen informatiebijeenkomsten in moskeeën en spreken mensen op straat aan met de oproep om 7 maart te gaan stemmen. NioScoop sprak met de initiatiefnemers en met enkele islamitische kandidaten voor de gemeenteraad van Rotterdam.

De Vereniging van imams in Nederland
Naar aanleiding van berichten van de AIVD dat de Nederlandse rechtsstaat wordt bedreigd, heeft het CDA een onderzoek ingesteld naar hoe de democratische rechtsstaat beschermt dient te worden. Op 16 januari presenteerde het CDA het resultaat van dit onderzoek in het rapport Alles van waarde is weerbaar. Het CDA stelt in dit advies voor om haatzaaiende imams uit te zetten en hun het Nederlanderschap te ontnemen. De Vereniging van imams in Nederland kaatst de bal terug en or

Deze uitzending van het programma NioScoop is uitgezonden op zondag 26 februari. Te gast was Salah Edin. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • NioScoop 26-2-2006
  • Algemene waardering
    5
  • Andere uitzendingen NioScoop