Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NioScoop - 20-4-2008

20-4-2008

NioScoop

687 x bekeken | 0 reacties
5
De ideale moskee
Vorige week zaterdag werd in het Limburgse Helden moskee Assalaam geopend. Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken verrichtte de officiŽle opening. Hij ziet de nieuwe moskee als 'de ideale moskee'. De oude moskee was in 2004, na de moord op Theo van Gogh, het doelwit van brandstichting. Een schokkende gebeurtenis voor de hele gemeenschap. Tijdens de opening kwamen tientallen mensen uit Helden en omgeving om de nieuwe moskee te bewonderen. Nioscoop blikt terug op de brandstichting en sprak tijdens de opening met de bezoekers.

De islam in de belangstelling
De islam staat in de spotlights. Elke dag is er wel weer een nieuwtje te melden. Door deze continue belangstelling is bij veel mensen de nieuwsgierigheid gewekt. Wat houdt de islam eigenlijk in? Wat staat er nou precies in de Koran? En waar kun je deze vraag naar kennis beantwoorden? Nioscoop maakte voor alle nieuwsgierigen een rondgang langs boekhandels, de markt en het Museon in Den Haag.

Deze uitzending van het programma NioScoop is uitgezonden op zondag 20 april. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • NioScoop 20-4-2008
  • Algemene waardering
    5
  • Andere uitzendingen NioScoop
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee