Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NioScoop - 19-2-2006

19-2-2006

NioScoop

744 x bekeken | 0 reacties
5
Stemgedrag van Moslims in Nederland
Op 7 Maart vinden er in Nederland gemeenteraadsverkiezingen plaats. Verwacht wordt dat het opkomstpercentage onder allochtonen, waarvan een groot deel moslim is, dit jaar nog groter zal zijn. Er zijn diverse landelijke acties gevoerd door migrantenorganisaties, waaronder Landelijk Orgaan Minderheden, om de opkomst van de moslims stemgerechtigden te bevorderen. Nioscoop sprak met minister Verdonk over het belang van de politieke participatie van moslims. Verder een analyse van Brahim Fatah van het Instituut Publiek en Politiek over het stemgedrag van moslims.

Hans Wiegel: 'Je hoeft niet altijd te zeggen van wat je denkt!
' Op uitnodiging van Stichting Liberale Islam in Nederland, gaf VVD-politicus Hans Wiegel in Hengelo een lezing over de integratie van de liberale islam in Nederland. In het interview met Wiegel, komt het onderwerp liberalisme & Islam aan de orde; in hoeverre gaan die samen? Verder, wat vindt Wiegel van de vrijheid van meningsuiting? Zijn er grenzen aan die vrijheid?

Omgaan met de koran
Moslims geloven dat de koran het letterlijke woord van God is en daarom met eerbied dient te worden behandeld. Imam Fatih Okumus van de Turkiyem Moskee in Arnhem, die derde is geworden bij een internationale koranrecitatie-wedstrijd, legt uit wat dat voor hem betekent.

Protocol tegen radicalisme
Een aantal Diyanet-moskeeŽn in Roermond heeft, in samenwerking met de gemeente Rotterdam, een protocol getekend tegen radicalisering. Dit protocol bestaat uit maatregelen die radicalisme onder de moslimjeugd dienen te voorkomen en te bestrijden. Het protocol is ontstaan naar aanleiding van het rapport van de gemeente Rotterdam: Meedoen of achterhalen, over de migratieproblemen in deze regio. Nioscoop praat met de initiatiefnemers.

Deze uitzending van het programma NioScoop is uitgezonden op zondag 19 februari. Te gast was Rita Verdonk. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • NioScoop 19-2-2006
  • Algemene waardering
    5
  • Andere uitzendingen NioScoop