Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NioScoop - 18-10-2009

18-10-2009

NioScoop

760 x bekeken | 0 reacties
5
Obama en de islamitische wereld
'Obama heeft denk ik echt een kans om verschil te maken', aldus John Esposito. Hij is een van de meest vooraanstaande islamologen uit de Verenigde Staten. Tijdens de opening van het Leiden University Centre for the Study of Islam and Society sprak Esposito over het buitenlands beleid van zijn land. Nioscoop sprak uitgebreid met hem over de erfenis van Bush, de Nobelprijs voor de Vrede voor de Amerikaanse president Obama en de relaties tussen het westen en de islamitische wereld.

Een schreeuw om recht
'Het is niet voldoende om te spreken over recht. Er is zoveel onrecht en er zijn zo weinig mensen die er weet van hebben, of weet van willen hebben zelfs, het moet geschreeuwd worden.' Voormalig premier Dries van Agt is tegenwoordig activist. Met zijn boek Een schreeuw om recht vraagt hij aandacht voor het lot van de Palestijnen. Nioscoop sprak met hem over zijn boek, zijn betrokkenheid bij het Palestijnse volk en over de reacties op zijn nieuwe carrière als activist.

Deze uitzending van het programma NioScoop is uitgezonden op zondag 18 oktober. Te gast waren John Esposito en Dries van Agt. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • NioScoop 18-10-2009
  • Algemene waardering
    5
  • Andere uitzendingen NioScoop