Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NioScoop - 17-9-2006

17-9-2006

NioScoop

881 x bekeken | 0 reacties
5
Discriminatie bij politie
Afgelopen maand is er veel gezegd en geschreven over discriminatie van allochtonen bij de politie. Zo zouden allochtonen niet de kans krijgen om carrière te maken binnen het korps. Nioscoop ging op zoek naar praktijkvoorbeelden en sprak met Bert Poelert, hoofdcommissaris en directeur van het Landelijk Expertise Centrum Diversiteit en D66-kamerlid Fatma Koser Kaya.

Het land van haat en nijd
Het boek waarin minister Donner zijn omstreden uitspraken over de sharia deed, werd woensdag gepresenteerd in Den Haag. Schrijver Max van Weezel vindt Nederland in de afgelopen decennia vreselijk veranderd. Van de bejubelde multiculturele samenleving uit de jaren negentig zijn we nu volgens hem terechtgekomen in een land van haat en nijd. Een gesprek met de schrijver en met de geplaagde ministers Donner en Verdonk.

Van Wijk tot Wereld
Vorige week presenteerde de Partij van de Arbeid een opzienbarende notitie: Van Wijk tot Wereld. Nebahat Albayrak en Bert Koenders vinden dat het huidige kabinet met het integratiedebat alleen maar aan symptoombestrijding heeft gedaan. Volgens de PvdA is het nu tijd om de problemen bij de wortel aan te pakken. Een gesprek met Nebahat Albayrak.

Deze uitzending van het programma NioScoop is uitgezonden op zondag 17 september. Te gast waren Nebahat Albayrak, Max van Weezel en Fatma Koser Kaya. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie