Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NioScoop - 17-12-2006

17-12-2006

NioScoop

802 x bekeken | 0 reacties
5
Nederland en het buitenlandbeleid
Tijdens de verkiezingscampagnes werd er nauwelijks gesproken over internationale aangelegenheden. Irak, Afghanistan, Libanon en de Palestijnse kwestie werden niet genoemd. Is het buitenlandbeleid niet meer relevant voor Nederland? Een gesprek met Arend-Jan Boekestijn van de VVD, Harry van Bommel van de SP en Mohamed Rabbae.

'In Nederland mag je gelukkig radicaal denken'
Een exclusief interview met het hoofd van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) Sybrand van Hulst. Van Hulst spreekt openhartig over terrorisme in verband met islamitisch extremisme. 'In Nederland mag je gelukkig radicaal denken' zegt Van Hulst, maar radicaal handelen is een ander verhaal. Criticus Wil van der Schans is bezorgd over de op handen zijnde wet, die medewerkers van de AIVD meer bevoegdheden met betrekking tot de nationale veiligheid geeft. In deze reportage werpen ook VVD-kamerlid en oud-hoofdofficier Fred Teeven en onderzoeker Rob de Wijk van Instituut Clingendael hun licht op terreurdreiging.

Marokkaans familierecht
Afgelopen weekend vond er in de Marokkaanse hoofdstad Rabat een debat plaats over Marokkaanse integratie. Marokkanen van over de hele wereld kwamen bijeen om te praten over integratie, migratie en de rol van de islam binnen de Mudawana, het Marokkaanse familierecht. Nioscoop reisde mee met de Nederlandse delegatie om een reportage te maken over de gang van zaken rondom het Marokkaanse familierecht.

Deze uitzending van het programma NioScoop is uitgezonden op zondag 17 december. Te gast waren Fred Teeven, Arend-Jan Boekestijn, Harry van Bommel, Rob de Wijk en Mohamed Rabbae. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • NioScoop 17-12-2006
  • Algemene waardering
    5
  • Andere uitzendingen NioScoop