Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NioScoop - 13-8-2006

13-8-2006

NioScoop

814 x bekeken | 0 reacties
5
Professoren over de islam
Een gesprek met drie professoren van de theologische faculteit van de universiteit van Marmara in Turkije. De islamitische geleerden Mahmut Yasar Kandemir, Rasit Kucuk en Ismail Lutfi Cakan praten over het imago van de islam wereldwijd.

Overeenkomsten en verschillen bijbel en koran
De profeet Mohammed ziet zichzelf staan in de profetische traditie die met Abraham begint en ook Mozes en Jezus omvat. Jodendom, christendom en islam zijn op deze manier nauw verbonden geraakt. Emeritus-hoogleraar Anton Wessels is islamoloog, predikant en auteur van onder meer Islam verhalenderwijs en Gelukkig in de Akbarstraat dat binnenkort in het Engels uitkomt onder de titel Muslims and the West. Can they be Integrated. NIO sprak met Wessels over de overeenkomsten en verschillen tussen de bijbel en de koran.

Nederlands grootste nachtmerrie
Nederlanders hebben angst voor de islam, aldus een onderzoek van het AD. Nioscoop trok naar Alphen a/d Rijn waar 's werelds grootste arabischtalige rapper Salah edin residentie houdt. Salah edin is jong en energiek. Hij is moslim en is er trots op. Hij noemt zichzelf jihad-strijder met als enige wapen het woord. Een moslim praat, zegt hij, en Salah edin heeft veel te zeggen. Hij noemt zich Nederlands grootste nachtmerrie - ik draag een baard, ben Marokkaan en lijk op Mohammed B. en beschouwt het als een eretitel. Moeten we bang zijn voor Salah edin?

Deze uitzending van het programma NioScoop is uitgezonden op zondag 13 augustus. Te gast was Salah Edin. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie