Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NioScoop - 12-3-2006

12-3-2006

NioScoop

1067 x bekeken | 0 reacties
5
Winst PvdA dankzij de stem van de moslims
Afgelopen dinsdag 7 maart hebben de gemeenteraadsverkiezingen een overwinning opgeleverd voor de Partij van de Arbeid en de SP. De verkiezingswinst van de PvdA is voor een groot deel toe te danken aan de stem van de allochtone kiezers. Volgens een onderzoek van het Instituut voor Migratie en Etnische Studies (IMES) van de Universiteit van Amsterdam heeft 80% van de allochtonen op de PvdA gestemd. In Amsterdam en Rotterdam lag dit percentage zelfs op 85%. Nioscoop sprak met de politicoloog Meindert Fennema van het IMES over dit stemgedrag. Ook een gesprek met Peter van Heemst van de PvdA in Rotterdam. Zijn partij heeft het vertrouwen gekregen van de Rotterdamse moslims, maar wat gaat de PvdA de komende jaren doen om dit vertrouwen ook waar te maken?

Burgemeester Opstelten
In de serie Moslims in de grote steden sprak Nioscoop met de burgemeesters van Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. De burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten spreekt deze week over zijn beleid in Rotterdam. Hoewel de rellen in de voorsteden van Parijs hem vorig jaar wel enige kopzorgen hebben bezorgd over de frustraties onder de islamitische jongeren in zijn stad, heeft hij alle vertrouwen dat het in Rotterdam niet zal komen tot rellen. Het beleid is gericht op preventie en gebeurt in overleg met de islamitische gemeenschap. Maar volgens Opstelten mag het allemaal wel wat minder elitair en moet er ook meer met de moslims op straat worden gepraat. Volgende week: De burgemeester van Amsterdam Job Cohen.

Islam op het internet
De website www.ontdekislam.nl is een site die wordt beheerd door een groep moslims uit Rotterdam. Zij willen met hun site informatie verstrekken over de islam en op een open wijze met iedereen communiceren die interesse heeft in de islam. Een gesprek met de makers van de site over onder andere de angst voor radicalisering en de rol van internet.

Deze uitzending van het programma NioScoop is uitgezonden op zondag 12 maart. Te gast waren Ivo Opstelten, Peter van Heemst en Meindert Fennema. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • NioScoop 12-3-2006
  • Algemene waardering
    5
  • Andere uitzendingen NioScoop