Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NioScoop - 12-2-2006

12-2-2006

NioScoop

1012 x bekeken | 0 reacties
5
Vrijheid van meningsuiting vs
vrijheid van godsdienst. De protesten tegen de publicatie van twaalf cartoons over de profeet Mohammed in de Deense krant Jyllands-Posten hebben zich over de gehele islamitische wereld verspreid. De affaire heeft in Nederland de discussie losgemaakt over de spanning tussen vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst. NIO sprak over deze kwestie met communicatiewetenschapper Arno van Doorn, Abdulwahid van Bommel, islamoloog verbonden aan de Islamitische Universiteit Rotterdam, en Ayhan Tonca, voorzitter van het Contactorgaan Moslims en Overheid. Op nio.videostart.nl is een videocollage te zien van meningen over de cartoonaffaire.

Mijn hoofddoek
In het Amsterdams Historisch Museum wordt op 16 februari de tentoonstelling Mijn hoofddoek geopend. NIO nam alvast een voorproefje op de tentoonstelling en sprak met de conservator van het museum en met twee vrouwen die medewerking hebben verleend aan de films die in het museum te zien zullen zijn.

Sjiieten en Ashoera
Afgelopen donderdag was het het Ashoera, de dag waarop sjiieten wereldwijd de martelaarsdood van Imam Hoessein, de kleinzoon van de profeet, herdenken. Ook in Den Haag kwamen afgelopen zondag een kleine tweeduizend sjiieten samen om in een processie uiting te geven aan hun verdriet. Nioscoop ging op zoek naar de achtergonden van Ashoera en spreekt met sjiieten over de overeenkomsten en verschillen tussen de 'gewone' en de sjiietische islam. Op nio.videostart.nl is alvast een videoverslag te vinden van de processie te Den Haag.

Deze uitzending van het programma NioScoop is uitgezonden op zondag 12 februari. Te gast was Ayhan Tonca. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • NioScoop 12-2-2006
  • Algemene waardering
    5
  • Andere uitzendingen NioScoop