Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Nieuwsuur - 8-9-2011

8-9-2011

Nieuwsuur

908 x bekeken | 0 reacties
6
Pgb-bezuiniging levert minder op
De geplande bezuinigingen op de pgb's leveren feitelijk 300 miljoen euro minder op dan het kabinet had gehoopt. Maar doordat er 200 miljoen aan meevallers zijn in de zorg, komt het kabinet toch nog redelijk in de buurt. De oppositie is 'not amused'. Politieke reacties van politiek verslaggever Ferry Mingelen. Verslaggever Willem Lust onderzoekt welke gevolgen de plannen van het kabinet hebben voor zowel de zorgverleners als voor degenen die de zorg nodig hebben.

Obama presenteert banenplan
De aanhoudend hoge werkloosheid kost president Obama steun van de kiezers. Met een banenplan hoopt hij die terug te winnen. Hij presenteert zijn plan vanavond. Hij heeft wel de steun van de Republikeinen nodig om het door het Congres te krijgen. Tom Kleijn analyseert de wankele positie van Obama.

MuseumgoudA uit Museumvereniging
MuseumgoudA wordt mogelijk uit de Nederlandse Museumvereniging gezet. De vereniging vindt het principieel onjuist dat het museum een topstuk heeft verkocht om faillissement te voorkomen.
Sportnieuws:
Wielrennen: aandacht voor de achttiende etappe van de Vuelta van Solares naar Noja
Atletiek: aandacht voor de Diamond League in ZŁrich
Aandacht voor het overige sportnieuws
Presentatie: Herman van der Zandt, MariŽlle Tweebeeke, Toine van Peperstraten.

Deze uitzending van het programma Nieuwsuur is uitgezonden op donderdag 8 september door de NOS. Te gast was Tom Kleijn. De presentatie was in handen van Toine van Peperstraten, MariŽlle Tweebeeke en Herman van der Zandt. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee