Uitzending
Nieuwsuur - 8-12-2017

8-12-2017

Nieuwsuur

1375 x bekeken | 0 reacties
6
Zoektocht naar nieuwe PVV-raadsleden verloopt moeizaam
De PVV wil in zestig gemeenten meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Utrecht is één van die gemeenten, zo maakte PVV-leider Geert Wilders vandaag bekend. Maar de zoektocht naar geschikte kandidaten in de rest van het land verloopt uiterst moeizaam.

Zorgen om populaire wensballon: het zijn rondvliegende, brandende fakkels
De wensballon is populair. De rage is overgewaaid uit landen als Thailand en maakt furore als een soort vuurwerk zonder knal. Maar er gebeuren regelmatig ongelukken mee. Vaker klinkt de roep om een landelijk verbod.

Bellingcat: naam bekend van generaal betrokken bij BUK-raket MH17
Een van de militairen die wordt gezocht in het onderzoek naar de ramp met de MH17 is waarschijnlijk de Russische generaal Nikolaj Fjodorovitsj Tkatsjov. Tot die conclusie komt onderzoekscollectief Bellingcat na het beluisteren van opgenomen gesprekken en een analyse van zijn stem.

Brexit: het echte werk kan nu beginnen
Een doorbraak: na maanden van traag verlopende onderhandelingen is er dan eindelijk een akkoord tussen Brussel en Londen. Het gaat om de voorwaarden van de scheiding.

De presentatie was in handen van Mariëlle Tweebeeke, Twan Huys en Joost Karhof. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 8 december door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Nieuwsuur - Het NOS-slotdebat 2017 terugkijken

    Het NOS-slotdebat 2017 terugkijken

    15-3-2017

    Nederland kiest vandaag, woensdag 15 maart, een nieuwe Tweede Kamer. De lijsttrekkers van de grootste partijen gingen gisteravond voor de laatste keer met elkaar in debat. Onder leiding van Rob Trip discussieerden de...
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten