Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Nieuwsuur - 6-9-2010

6-9-2010

Nieuwsuur

1176 x bekeken | 0 reacties
7
Ab Klink uit Tweede Kamer
Terwijl koningin Beatrix vandaag begon met een nieuwe consultatieronde om advies in te winnen over de verdere voortgang van de formatie, maakte oud-CDA-onderhandelaar Ab Klink bekend uit de Tweede Kamer te stappen: 'Na alle gebeurtenissen van de afgelopen week is er voor mij een onwerkbare situatie binnen de CDA-fractie ontstaan. De basis voor samenwerking - vertrouwen - is aangetast. In Nieuwsuur vanavond een portret van Ab Klink en reacties op zijn vertrek. En welke gevolgende heeft zijn vertrek voor de formatie? Vanuit Den Haag commentaar van politiek verslaggever Ferry Mingelen.

Exclusief: interview met Iraanse president
Als eerste Nederlandse journalist sprak Nieuwsuur-verslaggever Jan Eikelboom in Teheran met Mahmoud Ahmadinejad. Over het omstreden Iraanse atoomprogramma, over Afghanistan, maar uiteraard ook over wat de Iraanse president van Geert Wilders vindt. Jan Eikelboom vertelt over het interview in de studio.

Wereld bezorgd om antibiotica-resistentie
Als er niet snel iets gebeurt, kan een doodgewone blaasontsteking straks weer dodelijk zijn. Antibiotica zijn zo overvloedig voorgeschreven dat bacteriŽn er ongevoelig voor zijn geworden. Vorig jaar bijvoorbeeld was er in Groningen een uitbraak van de nieuwe, zeer gevaarlijke resistente KPC-bacterie. En inmiddels waart het tuberculosespook ook weer rond.

Presentatie: Twan Huys, Astrid Kersseboom, Toine van Peperstraten.

Ferry Mingelen deed in deze uitzending verslag voor Nieuwsuur. De presentatie was in handen van Twan Huys, Astrid Kersseboom, Jan Eikelboom, Toine van Peperstraten en Joost Karhof. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op maandag 6 september door de NOS. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!