Uitzending
Nieuwsuur - 6-5-2020

6-5-2020

Nieuwsuur

137 x bekeken | 0 reacties
6
Testen, testen, testen, maar hoe?
In maart werd oud-DSM-topman Feike Sijbesma aangesteld als coronagezant. Zijn voornaamste taak: de testcapaciteit in Nederland fors uitbreiden. Lukt dat? Er zijn allerlei labs die zeggen dat ze meer kunnen testen dan ze doen. Hoe kan dat? Feike Sijbesma is te gast.

Fractievoorzitter Azarkan uit DENK gezet
Het bestuur van de politieke partij DENK heeft fractievoorzitter Farid Azarkan met onmiddellijke ingang uit de partij gezet. Het bestuur schrijft dat Azarkan 'de partij bij voortduring op onredelijke wijze benadeelt en handelt in strijd met het belang van DENK en met gemaakte afspraken en besluiten'. Het rommelt al maanden binnen de partij. Farid Azarkan is te gast.

Wat moet KLM doen voor miljardensteun?
De Tweede Kamer sprak vandaag met ministers Wopke Hoekstra (FinanciŽn) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) over de miljardensteun die het kabinet aan de KLM wil geven. Het noodpakket komt wel met voorwaarden, maar over die details is nog steeds niet veel bekend. De Kamer heeft vragen. We spreken erover met onze econoom Mathijs Bouman.

In deze uitzending van Nieuwsuur waren Farid Azarkan, Feike Sijbesma en Mathijs Bouman te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 6 mei door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie