Uitzending
Nieuwsuur - 6-2-2018

6-2-2018

Nieuwsuur

649 x bekeken | 0 reacties
5
Ouderen bedenken nieuwe woonvormen
In 2040 bestaat Nederland voornamelijk uit ouderen, en zij moeten allemaal zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Op verschillende plekken in het land bedenken mensen nieuwe woonvormen om zo voorbereid te zijn op een goede oude dag. We bezoeken drie van dat soort woonvormen: van een soort studentenhuis voor 60-plussers tot een speciaal gebouwde wijk waar allerlei generaties door elkaar wonen.

Raket SpaceX met Tesla aan boord de ruimte in
Elon Musk, topman van SpaceX en van Tesla, stuurt vanavond een auto naar de ruimte. De Tesla Roadster is bovenin de Falcon Heavy geplaatst, de raket die straks weer mensen naar de maan moet brengen. Het is de allereerste lancering van de Falcon Heavy. De testvlucht is belangrijk voor Musk en zijn ruimtevaartbedrijf. Als de Falcon Heavy een succes wordt, kan SpaceX nog meer lanceringen gaan uitvoeren voor de Amerikaanse overheid. We spreken erover met wetenschapsjournalist Govert Schilling.

Eerste Kamer praat verder over wet orgaandonatie
De Eerste Kamer praatte vandaag opnieuw over de omstreden Wet op de donorregistratie van D66-Kamerlid Pia Dijkstra. Met name de PvdA-fractie had vorige week nog veel vragen over het plan om mensen automatisch orgaandonor te laten worden, tenzij zij daar bezwaar tegen maken. Volgende week dinsdag wordt er over het wetsvoorstel gestemd. In de Tweede Kamer werd het voorstel eerder met één stem verschil aangenomen. We spreken voor- en tegenstanders van de wet: een arts, een ethicus en een nabestaande.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke, Twan Huys en Joost Karhof. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 6 februari door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie