Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Nieuwsuur - 6-8-2011

6-8-2011

Nieuwsuur

1221 x bekeken | 0 reacties
7
VS verliezen triple A-status
Voor het eerst in de geschiedenis is Amerika haar hoogste kredietwaardigheid, de AAA-status, kwijt. Kredietbeoordelaar Standard & Poor's zette Amerika gisteren op AA+. Niet om Amerika's hoge staatsschuld zelf, maar omdat het voortdurende gevecht tussen de Democraten en de Republikeinen het vertrouwen in de economie ondermijnt. Top-econoom Sweder van Wijnbergen reageert.

Defensie voor het eerst op Gay Pride
Het is voor het eerst dat militairen met een eigen boot deelnemen aan de beroemde botenparade tijdens de Gay Pride vandaag in Amsterdam. Voormallig luitenant Dan Choi verloor in de VS zijn baan toen hij uit de kast kwam. Hij vaart mee. Nieuwsuur spreekt met hem. Te gast is Boris Dittrich, oud D66-fractieleider, en nu directeur seksuele minderheden bij de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch in New York. Hij wil dat er een algemeen discriminatieverbod van homo's komt.

Presentatie: Twan Huys, MariŽlle Tweebeeke.

Deze uitzending van het programma Nieuwsuur is uitgezonden op zaterdag 6 augustus door de NOS. Te gast waren Boris Dittrich en Sweder van Wijnbergen. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Twan Huys. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie