Uitzending
Nieuwsuur - 5-7-2017

5-7-2017

Nieuwsuur

636 x bekeken | 0 reacties
6
ItaliŽ wil havens sluiten voor ngo-schepen
Volgens critici creŽren ngo's een pendeldienst voor vluchtelingen op de Middellandse Zee. Mensensmokkelaars sturen daardoor vluchtelingen in nog goedkopere bootjes de zee op. Te gast is Arjan Hehenkamp van Artsen zonder Grenzen.

Gemeenten tegen privatiseren bouwtoezicht
Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag zijn bang dat het bouwtoezicht verslechtert als de controle wordt overgenomen door een private aanbieder. Het besluit hierover is uitgesteld. Te gast is de Haagse wethouder Joris Wijsmuller.

De handel in schulden
Na de crisis hebben veel banken en andere grote bedrijven de inning van schulden overgedaan aan derden. Deze incassobureaus hanteren botte incassomiddelen: het leeghalen van rekeningen wordt niet geschuwd.

'Bouterse achter tralies? Dat laten wij nooit toe'
Vorige week werd er twintig jaar cel geŽist tegen de Surinaamse president Desi Bouterse. Zijn aanhangers zijn boos dat de rechters de Amnestiewet uit 2012 naast zich hebben neergelegd die ervoor moest zorgen dat Bouterse vrijuit zou gaan,

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke, Twan Huys en Joost Karhof. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 5 juli door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Nieuwsuur - Het NOS-slotdebat 2017 terugkijken

    Het NOS-slotdebat 2017 terugkijken

    15-3-2017

    Italië wil havens sluiten voor ngo-schepen Volgens critici creëren ngo s een pendeldienst voor vluchtelingen op de Middellandse Zee. Mensensmokkelaars sturen daardoor vluchtelingen in nog goedkopere bootjes de zee op.…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten