Uitzending
Nieuwsuur - 4-4-2020

4-4-2020

Nieuwsuur

256 x bekeken | 0 reacties
6
Huiselijk geweld in tijden van corona
Instanties die zich bezighouden met de aanpak van huiselijk geweld, maken zich zorgen. Ze zijn bang dat er de komende tijd meer kinderen of vrouwen mishandeld worden. En ze vrezen dat dat minder in de gaten loopt, omdat bijvoorbeeld de scholen dicht zijn. En juist die scholen zien vaak als eerste of er iets mis is in de thuissituatie. Bij de jeugdbescherming in de regio Rotterdam komen hulpverleners jaarlijks bij bijna zevenduizend gezinnen over de vloer, omdat de kinderen zich in een onveilige situatie bevinden.

Miljardenlening voor KLM?
Luchtvaartconcern Air France-KLM praat met banken over miljarden euro's aan noodleningen om daarmee de coronacrisis te doorstaan. De KLM zou 2 miljard euro aan steun willen ophalen en Air France 4 miljard euro. De Nederlandse en Franse staat zouden garant willen staan voor de leningen. Minister Wopke Hoekstra wil er weinig meer over kwijt dan dat hij intensieve gesprekken heeft met KLM, met Air France-KLM als geheel en met de Franse staat, maar over de precieze inhoud wil hij niets zeggen. Wat is het economische belang van KLM? Daarover praten we met econoom Mathijs Bouman.

Het verdriet van Brabant
De impact van corona op Brabant is groot. Na de ontdekking van het eerste coronageval, groeide de provincie uit tot de brandhaard in Nederland. Vooral Oost-Brabant is zwaar getroffen. Nergens zijn zoveel ziekenhuisopnames en sterven dagelijks mensen, vooral ouderen, aan het virus. Brabant leeft deze weken op het ritme van de uitvaarten.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Mathijs Bouman te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zaterdag 4 april door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie