Uitzending
Nieuwsuur - 4-4-2012

4-4-2012

Nieuwsuur

1596 x bekeken | 0 reacties
8
Amnestiedebat vandaag verder
De Nationale Assemblee van Suriname stemt vanavond over de amnestiewet. Het laatste nieuws.

Gerd Leers in zwaar weer
Gerd Leers was een gevierd burgemeester. Niet onomstreden, maar populair bij de Maastrichtenaren. Als minister voor Immigratie, Integratie en Asiel rolt Leers van de ene affaire in de andere. De Volkskrant meldt vandaag dat Geert Wilders wil dat het kabinet Leers vervangt als minister. Wilders ontkent. Een portret: van burgervader tot omstreden minister.

Kamer hoort Deetman over castratie
Tenminste één seksueel misbruikte jongen is gecastreerd in opdracht van de katholieke kerk. Dit feit was bekend bij de Commissie-Deetman, maar werd niet opgenomen in het eindrapport. Ook zwijgt het rapport over een vermeend gratieverzoek van een pater dat KVP-premier Marijnen zou willen inwilligen. Vandaag legt commissie-voorzitter Deetman verantwoording af in de Tweede Kamer. Nieuwsuur doet verslag van de hoorzitting en volgt tijdens het debat Cornelius Rogge, de man die het castratieverhaal van zijn vriend Henk Heithuis meldde aan de commissie.

Moslims kiezen Le Pen
Verraders worden ze soms genoemd: Franse moslims die lid zijn van het Front National. In hun eigen familie en vriendenkring wordt soms met ongeloof op ze gereageerd. Zelf zeggen ze lang en goed over hun stap te hebben nagedacht. Nieuwsuur lukte het om contacten te leggen binnen de Franse moslimwereld en sprak met tientallen moslimjongeren die lid zijn van de extreemrechtse partij. Niet iedereen durft voor de camera over z'n politieke overtuiging te vertellen maar een aantal leden mochten we langere tijd volgen.

Sportnieuws
Voetbal: samenvatting van de vandaag gespeelde wedstrijden in de UEFA Champions League met commentaar van Jan Roelfs
Wielrennen: aandacht voor de eerste dag van het WK Baanwielrennen in Melbourne
Voetbal: vooruitblik op de wedstrijd Valencia-AZ in de Europa League

Presentatie: Twan Huys, Astrid Kersseboom, Dione de Graaff.

Deze uitzending van het programma Nieuwsuur is uitgezonden op woensdag 4 april door de NOS. De presentatie was in handen van Astrid Kersseboom, Dione de Graaff en Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie