Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Nieuwsuur - 31-1-2011

31-1-2011

Nieuwsuur

967 x bekeken | 0 reacties
6
Een week van protesten in Egypte
De anarchie in de Egyptische hoofdstad CaÔro bereikte de afgelopen dagen een hoogtepunt. Ook vandaag gingen tienduizenden demonstranten de straat op. De voedselvoorziening stagneert, het verkeer is een chaos en fabrieken sluiten hun deuren. President Mubarak, het mikpunt van de woede, zag zich vandaag gedwongen om een deel van zijn ministersploeg te vervangen. Hij hoopt dat zo de rust weerkeert. Vanavond het laatste nieuws vanuit CaÔro door verslaggever Jan Eikelboom. Ook een gesprek met Mostefa Souag, chef Nieuws van de Arabische zender Al Jazeera. Vanuit IsraŽl bericht van correspondent Ankie Rechess. En Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks geeft commentaar in de studio.

Ophef door executie Zahra Bahrami
De executie van de Nederlands-Iraanse Zahra Bahrami in Iran doet veel stof opwaaien. Nederlandse en Europese politici spreken hun afgrijzen uit. Nederland heeft alle diplomatieke contacten met Iran bevroren.

Presentatie: Rik van de Westelaken, MariŽlle Tweebeeke, Jeroen Stomphorst.

Deze uitzending van het programma Nieuwsuur is uitgezonden op maandag 31 januari door de NOS. Te gast was Bertus Hendriks. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke, Rik van de Westelaken en Jeroen Stomphorst. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie