Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Nieuwsuur - 30-9-2010

30-9-2010

Nieuwsuur

773 x bekeken | 0 reacties
6
VVD, CDA en PVV presenteren akkoorden
Aan het begin van de middag rondden Rutte (VVD), Verhagen (CDA) en Wilders (PVV) de laatste besprekingen af. Ze bespraken de wijzigingsvoorstellen voor het regeer- en gedoogakkoord, naar aanleiding van het overleg met hun fracties, gistermiddag. Vanmiddag om vier uur presenteren de partijen de plannen.

Vrijheid en verantwoordelijkheid
Als de VVD, het CDA en de PVV gaan regeren gebeurt dat met het motto Vrijheid en Verantwoordelijkheid. Vrijheid komt voort uit de partijnamen van VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie) en PVV (Partij Voor de Vrijheid); verantwoordelijkheid is de leuze die het CDA de afgleopen jaren voerde.

Uitgelekt
Een paar punten lekten al uit, zoals de verhoging van de AOW-leeftijd naar 66 jaar.
De WW en het ontslagrecht blijven ongewijzigd.
Het rookverbod voor kleine cafťs sneuvelt en het budget voor onwikkelingssamenwerking wordt verlaagd van 0,7 naar 0,6 procent van het bruto binnenlands product.

Ministeries
Het aantal ministeries gaat omlaag van zestien naar twaalf. CDA en VVD krijgen allbei zes ministers en vier staatssecretarissen. Daaronder is een minister van Immigratie en Integratie. De PVV levert geen ministers omdat de partij alleen gedoogsteun geeft vanuit de Tweede Kamer.

Sportnieuws
Wielrennen: aandacht voor het WK Wielrennen in AustraliŽ met de tijdrit voor mannen.
Aandacht voor het overige sportnieuws.
Presentatie: Twan Huys, MariŽlle Tweebeeke.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Twan Huys. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 30 september door de NOS. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee