Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Nieuwsuur - 30-5-2011

30-5-2011

Nieuwsuur

1264 x bekeken | 0 reacties
6
Het EHEC-mysterie
Elf mensen zouden inmiddels in Duitsland zijn overleden na besmetting met de EHEC-bacterie. Waar komt die bacterie vandaan? Spanje wordt genoemd, maar ook Nederland en Denemarken. Nieuwsuur bezoekt een bloedbank in Duitsland die mensen oproept om bloed te doneren. In de studio reageert professor Alexander Friedrich, EHEC-expert.

Moszkowicz houdt slotpleidooi zaak-Wilders
Het einde van het proces tegen PVV-leider Geert Wilders lijkt in zicht. Vorige week eiste het OM opnieuw vrijspraak. Wilders' advocaat Bram Moszkowicz houdt vandaag zijn slotpleidooi. Als dat op tijd klaar is, reageert hij vanavond in de studio.

Zorgkosten dreigen onbetaalbaar te worden
De zorgkosten nemen de komende decennia exponentieel toe en dreigen onbetaalbaar te worden, zegt het Centraal Planbureau. Maar bezuinigen op de gezondheidszorg is nauwelijks bespreekbaar. Het kabinet wil nu gaan snijden in het persoonsgebonden budget. Oud-ministers Ab Klink (Gezondheidszorg) en Wouter Bos (FinanciŽn) reageren.

Sport
Tennis: samenvattingen van de vandaag gespeelde partijen op Roland Garros in Parijs.
Voetbal: aandacht voor het vertrek van Oranje naar BraziliŽ, waar een oefenwedstrijd wordt gespeeld.

Presentatie: Twan Huys, MariŽlle Tweebeeke.

Deze uitzending van het programma Nieuwsuur is uitgezonden op maandag 30 mei door de NOS. Te gast waren Wouter Bos, Ab Klink en Bram Moszkowicz. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Twan Huys. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie