Uitzending
Nieuwsuur - 30-8-2018

30-8-2018

Nieuwsuur

1275 x bekeken | 0 reacties
6
Een confrontatie met de boze burgers van Chemnitz
De onrust in de Oost-Duitse stad Chemnitz houdt aan. Na de gewelddadige protesten van de afgelopen dagen in de Oost-Duitse deelstaat Saksen zijn zeker twintig mensen gewond geraakt bij rellen tussen linkse en rechtse demonstranten. Aanleiding is een dodelijke steekpartij afgelopen weekend, waarbij een Duitse man om het leven kwam. Twee mannen werden opgepakt, een Irakees en een Syriër. De premier van de deelstaat, Michael Kretschmer, zal vandaag de stad bezoeken en in een stadion in gesprek gaan met boze burgers en hun vragen beantwoorden. Tegelijkertijd zijn er nieuwe demonstraties aangekondigd. Nieuwsuur is in Chemnitz.

Opnieuw politieke discussie over afschaffen dividendbelasting
De kans bestaat dat de SGP het kabinetsplan voor afschaffing van de dividendbelasting niet zal steunen. De partij vindt de maatregel zeer kostbaar en vraagt zich af of het doel

het behouden en aantrekken van internationale bedrijven

wel wordt gehaald. Het kabinet wil de maatregel, ondanks de groeiende kritiek, wel doorvoeren, zo hebben diverse bewindslieden en coalitiepartijen de afgelopen dagen gezegd. Ook vanochtend overlegden de fractievoorzitters van de regeringspartijen weer met de top van het kabinet en ze zijn er nog niet uit. Vanmiddag is er weer een vergadering van het kabinet en vanavond gaat het beraad in de coalitie verder. Hoe spannend wordt het in Den Haag?

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Twan Huys. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 30 augustus door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie