Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Nieuwsuur - 3-11-2010

3-11-2010

Nieuwsuur

1599 x bekeken | 0 reacties
6
Tanja Nijmeijer wil niet gered worden
Tanja Nijmeijer is de guerrillabeweging FARC trouw tot aan de dood. De Wereldomroep heeft een gesprek met de Nederlandse uitgezonden dat ze twee maanden geleden aan een Colombiaanse cameraman gaf. Nog voor het bombardement op het FARC-kamp. In Nieuwsuur veel beelden van het interview en een gesprek met de zus van Tanja, Marloes. Zij is nu in Colombia en wil juist dat Tanja de FARC verlaat. Verder een gesprek met Zuid-Amerika-correspondent Edwin Koopman.

Hoge babysterfte door slechte overdracht
Thuisbevallen is in geen West-Europees land zo populair als in Nederland. Het is ook goedkoper dan in het ziekenhuis bevallen. Maar het leidt wel tot hogere babysterfte. Dat is nu wetenschappelijk onderzocht en bewezen. Een gesprek met ťťn van de onderzoekers en gynaecoloog Anneke Kwee.

Reconstructie van een miljoenenfraude
De rechtbank in Amsterdam behandelde vandaag de miljoenenfraude bij een kunstfonds. De verdachte, Clemens K., ging er met miljoenen vandoor en is spoorloos. Vandaag is vier jaar gevangenisstraf tegen Clemens K. geŽist. Een recontructie van een spectaculaire fraudezaak.

Winst voor Republikeinen
Het had erger gekunt voor president Obama: hij raakt de meerderheid kwijt in het Huis van Afgevaardigden, maar houdt hem in de Senaat. Eťn van de Democratische senatoren die met nipte meerderheid herkozen is, is Harry Reid uit Nevada. Nieuwsuur doet verslag vanuit zijn thuisstaat.

Sportblok
Voetbal: samenvatting van de UEFA Champions League wedstrijd Auxerre - Ajax
Volleybal: samenvatting van de wedstrijd Nederland - Puerto Rico op het WK voor vrouwen
Presentatie: Jeroen Overbeek, MariŽlle Tweebeeke, Henry Schut.

Deze uitzending van het programma Nieuwsuur is uitgezonden op woensdag 3 november door de NOS. De presentatie was in handen van Jeroen Overbeek, MariŽlle Tweebeeke, Edwin Koopman en Henry Schut. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee