Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Nieuwsuur - 29-2-2012

29-2-2012

Nieuwsuur

867 x bekeken | 0 reacties
7
Veel criminelen ontlopen straf
Criminelen ontlopen hun straf door slechte administratie en communicatie bij politie en justitie. Vooral bij inbraak, diefstal en fraude gaan criminelen vrijuit. Hoeveel zaken ten onrechte niet vervolgd worden, is niet te zeggen omdat het zo'n rommeltje is. Dat zijn de keiharde conclusies van de Algemene Rekenkamer. Voor minister van Jusititie en Veiligheid Ivo Opstelten is dat niet acceptabel. Hij legt in de studio uit wat hij eraan gaat doen.

PvdA-kandidaten debatteren
Twee vrouwen en drie mannen strijden om het leiderschap van de PvdA. Diederik Samsom en Ronald Plasterk scoren het hoogst in de peilingen, maar dankzij het ingewikkelde kiessysteem van de partij kan het zomaar een ander worden. In Rotterdam is vanavond het eerste debat tussen de vijf. Nieuwsuur is erbij.

Portret van drie generaties werklozen
Geen groei, maar krimp. Naar verwachting zal dat de boodschap zijn van het Centraal Planbureau als het morgen met de voorspelling komt voor de economische ontwikkeling in Nederland. Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de recessie, de oplopende werkloosheid en de komende bezuinigingen. Vorige week maakte de Europese Commissie bekend dat de Nederlandse economie dit jaar met 0,9 procent zal krimpen. Eerder was al bekend dat de werkloosheid is opgelopen tot zes procent. Wat betekent het om juist in deze tijd werkloos te zijn? Een portret van drie generaties werklozen.

Sportblok
Voetbal: samenvatting van de oefenwedstrijd Duitsland-Frankrijk
Wielrennen: reportage over Robert Gesink in Spanje
Aandacht voor het overige sportnieuws
Presentatie: Joost Karhof, Astrid Kersseboom, Jeroen Stomphorst.

Deze uitzending van het programma Nieuwsuur is uitgezonden op woensdag 29 februari door de NOS. Te gast was Ivo Opstelten. De presentatie was in handen van Astrid Kersseboom, Jeroen Stomphorst en Joost Karhof. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie