Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Nieuwsuur - 29-8-2011

29-8-2011

Nieuwsuur

873 x bekeken | 0 reacties
6
Bab al-Azizya: symbool overwinning
Kolonel Kadhafi is nog steeds spoorloos. Maar in zijn woningen en verblijven wordt uitgebreid feest gevierd. Zijn compound, Bab al-Azizya, is een bedevaartsoord geworden, een soort Efteling, maar ook het symbool van de overwinning.

Economie Europa nog steeds in crisis
Het lijkt wat rustiger, maar volgens sommige economen is er sprake van de beruchte stilte voor de storm. Vanmiddag maakte de Europese Centrale Bank (ECB) bekend hoeveel ze afgelopen anderhalve week aan obligaties van zwakke eurolanden hebben gekocht. De aankopen zijn omstreden, maar aangezien het de politiek niet lukt de crisis te bezweren, zegt de bank niet anders te kunnen. In de studio een gesprek met topeconoom Arnoud Boot over de banken- en eurocrisis. En: hoe werkt het nou precies met staatsobligaties?

Brugpiepers op cursus
Voor kersverse brugpiepers is de stap van de basis- naar de middelbare school stressvol. Dat zeggen althans de vele aanbieders van trainingen voor nieuwe brugpiepers. Voor 300 euro helpen ze de brugpiepers ervan af.

Sportblok
Atletiek: aandacht voor het WK in Daegu, Zuid-Korea.
Wielrennen: aandacht voor de Vuelta met een tijdrit in Salamanca.
Voetbal: reportage over de training van Oranje in voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden voor het EK.
De kwalificatieduels die op het programma staan zijn Nederland-San Marino (2 september) en Finland-Nederland (6 september).
Aandacht voor het overige sportnieuws.

Presentatie: Joost Karhof, Jeroen Tjepkema, Tom Egbers.

Deze uitzending van het programma Nieuwsuur is uitgezonden op maandag 29 augustus door de NOS. Te gast was Arnoud Boot. De presentatie was in handen van Tom Egbers, Jeroen Tjepkema en Joost Karhof. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie