Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Nieuwsuur - 27-2-2012

27-2-2012

Nieuwsuur

782 x bekeken | 0 reacties
8
Wetsvoorstel 'gewortelde asielkinderen' ingediend
PvdA, ChristenUnie en GroenLinks organiseerden vandaag in een gezamenlijk initiatief een themamiddag Asielkinderen. PvdA-Kamerlid Diederik Samsom en ChristenUnie-Kamerlid JoŽl Voordewind presenteren het definitieve wetsvoorstel 'gewortelde asielkinderen' waarover de Raad van State een negatief advies gaf. In de studio reageert Diederik Samsom.

Voorverkiezing in Arizona
Arizona is een conservatieve, republikeinse Amerikaanse staat. Obama is de grote vijand. Nieuwsuur-correspondent Tom Kleijn sprak met een wapenhandelaar, ging naar de schietbaan en interviewt de voorzitter van de Tea Party in Tucson. Wat vinden zij van Obama?

Hollande wil 'heronderhandelen'
De wat kleurloze socialist FranÁois Hollande is nog redelijk onbekend in Europa. Toch is hij de presidentskandidaat waar alle ogen in Frankrijk op zijn gericht. Franse peilingbureaus geven hem een flinke voorsprong. En daarmee groeit de ongerustheid in Europa, met name in Duitsland. Want Hollande wil het Europese begrotingsverdrag 'heronderhandelen'. Nieuwsuur trok een dag met Hollande op in West-Frankrijk en peilde de reacties in Berlijn.

Sportblok
Voetbal: aandacht voor de training van Oranje in Katwijk, in de aanloop naar de vriendschappelijke interland in en tegen Engeland van woensdag.
Aandacht voor het overige sportnieuws
Presentatie: Twan Huys, Jeroen Overbeek, Dione de Graaff.

Deze uitzending van het programma Nieuwsuur is uitgezonden op maandag 27 februari door de NOS. Te gast was Diederik Samsom. De presentatie was in handen van Dione de Graaff, Jeroen Overbeek en Twan Huys. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie