Uitzending
Nieuwsuur - 27-8-2019

27-8-2019

Nieuwsuur

485 x bekeken | 0 reacties
6
Slagen de coalitieonderhandelingen in ItaliŽ? In ItaliŽ onderhandelen de anti-establishmentpartij Vijfsterrenbeweging en de centrum-linkse Democratische Partij (PD) over een nieuw te vormen coalitie. Na de val van het kabinet van de Vijfsterrenbeweging en de rechts-populistische partij Lega gaf de Italiaanse president Vijfsterren en PD 'een paar dagen' om tot een akkoord te komen. Mochten de twee partijen er niet uitkomen, volgen waarschijnlijk nieuwe verkiezingen. We bespreken de politieke ontwikkelingen in ItaliŽ met correspondent Mustafa Marghadi. * Paul Cliteur over toekomst Forum. Voor de zomer had hij de grootste fractie van de Eerste Kamer. Nu is hij een kwart daarvan kwijt. Rechtsgeleerde, filosoof en sinds kort ook politicus Paul Cliteur vertelt over de roerige zomer, de ruzie en de toekomst van Forum voor Democratie. * 30 Jaar na de Wende. Het is dit najaar dertig jaar geleden dat de Muur tussen Oost- en West-Berlijn viel. Niet veel later herenigden ook de twee Duitslanden zich. En hoewel deze historische muur er intussen korter stond dan dat hij weg is, lijkt de kloof tussen het oosten van Duitsland en het westen alleen maar groter te worden. Met vijf Oost-Duitsers die dertig jaar geleden op de een of andere manier betrokken waren bij het verzet tegen de voormalige DDR, kijken we deze week naar vroeger en nu. Vanavond de eerste reportage uit een drieluik.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Paul Cliteur te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 27 augustus door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Nieuwsuur - Het NOS-slotdebat 2017 terugkijken

    Het NOS-slotdebat 2017 terugkijken

    15-3-2017

    Slagen de coalitieonderhandelingen in Italië? In Italië onderhandelen de anti-establishmentpartij Vijfsterrenbeweging en de centrum-linkse Democratische Partij (PD) over een nieuw te vormen coalitie. Na de val van het…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten