Uitzending
Nieuwsuur - 26-10-2019

26-10-2019

Nieuwsuur

620 x bekeken | 0 reacties
6
Opnieuw massademonstratie in Barcelona
In Barcelona vanavond een nieuw emotioneel protest tegen de Spaanse regering en tegen justitie. Honderdduizenden Catalanen eisen opnieuw de vrijlating van hun politieke gevangenen: negen separatistische leiders die vorige week tot zware gevangenisstraffen werden veroordeeld. Meteen na het vonnis werd het onrustig in CataloniŽ. En die woede is nog niet weg. Europa-correspondent Saskia Dekkers doet verslag.

Henk Krol (50Plus) op bezoek in Taiwan
Bijna geen enkel land heeft diplomatieke banden met Taiwan. Ook Nederland niet. Maar volgens 50Plus-voorman Henk Krol verdient Taiwan wel enige aandacht. Hij is net terug van een vierdaags bezoek aan het eiland. Zo'n bezoek van een buitenlandse politicus ligt gevoelig bij China. Al beschouwt Taiwan zich als een zelfstandig land, China vindt het een opstandige provincie die bij China hoort.

Saskia Dekkers deed in deze uitzending verslag voor Nieuwsuur. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zaterdag 26 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie