Uitzending
Nieuwsuur - 26-11-2019

26-11-2019

Nieuwsuur

223 x bekeken | 0 reacties
6
Kwetsbare patiŽnten in de knel
Huisartsen hebben forse problemen met het doorverwijzen van kwetsbare patiŽnten naar andere zorginstellingen. Daarbij gaat het om ouderen die dementeren, psychiatrisch patiŽnten, chronisch zieken en kinderen met psychiatrische problemen. Soms lukt het doorverwijzen helemaal niet, andere keren alleen met veel moeite. We spreken huisartsen die hier zelf mee te maken hebben gehad.

Oude Tweede Kamerzaal komt terug
De oude vergaderzaal van de Tweede Kamer, met 'grote historische en staatkundige betekenis', wordt in ere hersteld. Een motie van SGP-Kamerlid Roelof Bisschop is vandaag aangenomen. Een reportage.

Herdenking vermoorde Maltese journaliste
Op Malta wordt vanavond de moord op journaliste Daphne Caruana Galizia herdacht. Ze stierf twee jaar geleden bij een bomaanslag. Het onderzoek naar haar dood veroorzaakt steeds meer ophef. Vandaag is de stafchef van de premier opgestapt. Hij en premier Muscat werden door Galizia beschuldigd van zelfverrijking rondom een omstreden paspoorthandel, waarbij rijke buitenlanders voor tonnen een EU-paspoort op Malta konden kopen. We spreken met de zus van van de vermoorde journalist. Galizia spitte onder meer in dossiers over de omstreden paspoorthandel op het eiland.

Deeltijddecadentie
Deze week is er veel discussie over de deeltijddecadentie'. Twee derde van de Nederlandse vrouwen begint meteen na de opleiding, zonder man of kind, met parttime werk. Is dat een probleem? En zo ja, is er wat tegen te doen? We horen hoe de politiek daarover denkt.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 26 november door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie