Uitzending
Nieuwsuur - 26-5-2024

26-5-2024

Nieuwsuur

249 x bekeken | 0 reacties
6
De Franse premier Emmanuel Macron is voor een driedaags staatsbezoek in Duitsland. Het eerste presidentiŽle staatsbezoek aan Duitsland in 24 jaar. Macron en bondskanselier Olaf Scholz zijn het de afgelopen tijd niet vaak met elkaar eens geweest. Zal het bezoek leiden tot meer samenwerking tussen Frankrijk en Duitsland?

In de serie 'Stemmen van Europa' in aanloop naar de Europese Verkiezingen begin juni: het Franse defensiebeleid
Tot nu toe hebben kinderrechters twee weken de tijd om de ouders te horen van kinderen die met spoed uit huis zijn geplaatst
Die termijn is volgens betrokkenen veel te lang en in strijd met het Europese Recht. De nieuwe coalitie wil dat het aantal uithuisplaatsingen vermindert en dat de rechten van kinderen en ouders verbetert. Maar terwijl het aantal uithuisplaatsingen daalt, stijgt volgens experts het aantal spoedverzoeken waarbij een rechter een kind per direct uit huis plaatst. Ouders kunnen dan vaak pas na twee weken hun verhaal doen. Een veel te lange termijn, vinden betrokkenen.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke, Jeroen Wollaars, Eelco Bosch van Rosenthal en Petra Grijzen. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zondag 26 mei door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie