Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Nieuwsuur - 25-9-2010

25-9-2010

Nieuwsuur

979 x bekeken | 0 reacties
6
Dode door ESBL-bacterie
De ESBL-bacterie die in kippenvlees zit, is resistent voor bijna alle antibiotica. Bovendien is het een bacterie die steeds vaker bij mensen voorkomt. Gisteren maakte de NOS bekend dat een hoogbejaarde vrouw eraan is overleden. Een gesprek met Marc Jansen van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel over de ESBL-bacterie in kippenvlees.

Henrietta Lacks: onbekend maar onmisbaar
Bijna niemand kent Henrietta Lacks. Maar iedereen heeft van haar geprofiteerd. Vanwege medicijnen of een vaccin dat is toegediend. Henrietta, een arme zwarte Amerikaanse, stierf op haar 31ste aan kanker. Maar 60 jaar na haar dood leeft zij nog voort, overal op de wereld, in laboratoria. Haar cellen blijken onsterfelijk te zijn. Het leven van Lacks is nu vastgelegd in een boek.

Roma in RoemeniŽ
Niet alleen in Frankrijk worden Roma als ongenode gasten gezien. Ook RoemeniŽ krijgt doorlopende kritiek op de racistisch genoemde houding van de bevolking ten opzichte van de Roma. Europa-correspondent Saskia Dekkers ging naar RoemeniŽ en doet verslag van de Roma aldaar.

Presentatie: Twan Huys, Jeanet Schuurman.

Saskia Dekkers deed in deze uitzending verslag voor Nieuwsuur. De presentatie was in handen van Twan Huys, Jeanet Schuurman en Joost Karhof. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zaterdag 25 september door de NOS. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee