Uitzending
Nieuwsuur - 24-9-2010

24-9-2010

Nieuwsuur

1959 x bekeken | 0 reacties
6
Hirsch Ballin vraagt spreektijd op CDA-congres
Vanwege de interne verdeeldheid over de mogelijke samenwerking met de PVV, maakt demissionair minister Hirsch Ballin zich zorgen over de toekomst van het CDA. Hij heeft daarom spreektijd aangevraagd op het komende CDA-congres. Vanuit Den Haag het laatste nieuws door politiek verslaggever Ferry Mingelen.

Bosma over PVV en multicultureel Nederland
Martin Bosma, PVV'er van het eerste uur en rechterhand van Geert Wilders, schreef een boek waarin hij het ontstaan van de multiculturele samenleving analyseert: 'De schijn-ťlite van de valse munters'. In Nieuwsuur een gesprek met Martin Bosma.

'Bemoeizorgers' vrezen overlast 'zorgmijders'
Mensen met zware psychische klachten die niet geholpen willen worden, zorgmijders, moeten toch gaan betalen voor zorg. Met alle gevolgen van dien.

Mag er bezuigd worden op cultuur?
Vandaag is de cultuursector gestart met acties omdat deze sector bang is dat een nieuw kabinet onevenredig veel op de kunst- en cultuurbegroting zal bezuinigen. Mag er bezuinigd worden op cultuur? Frank de Grave vindt van wel. Hij reageert in de studio.

Sportblok
Voetbal: reportage over FC Twentespeler Theo Janssen en aandacht voor het overige sportnieuws.

Presentatie: Jeanet Schuurman, MariŽlle Tweebeeke, Henry Schut.

Deze uitzending van het programma Nieuwsuur is uitgezonden op vrijdag 24 september door de NOS. Te gast waren Frank de Grave en Martin Bosma. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke, Henry Schut en Jeanet Schuurman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie