Uitzending
Nieuwsuur - 24-10-2018

24-10-2018

Nieuwsuur

621 x bekeken | 0 reacties
6
Hongersnood dreigt voor 14 miljoen inwoners van Jemen
In Jemen dreigt een hongersnood van ongekende omvang. Volgens VN-gezant Mark Lowcock zijn op korte termijn 14 miljoen mensen afhankelijk van voedselhulp om te overleven. Dat is de helft van de bevolking. Te gast is Thea Hilhorst, hoogleraar humanitaire hulp en wederopbouw.

Waterbedrijven voeren drinkwatercampagne
'De maat is vol', staat er in grote letters op de achterkant van een landelijke krant. Waterbedrijven zijn ontstemd, want het btw-tarief van drinkwater wordt per 1 januari 2019 opgeschroefd van 6 naar 9 procent. En dus wordt er een grote landelijke campagne gevoerd. De tien bedrijven, zoals Waternet, Vitens en Oasen, vinden het onterecht dat de prijs van drinkwater binnenkort voor zo'n 30 procent uit belasting bestaat. Bovendien wil het kabinet de prijs op drinkwaterflessen verlagen, terwijl deze juist het milieu vervuilen.

'Maak een einde aan weeshuisstages'
Ze willen iets goeds doen voor de wereld en een mooie ervaring opdoen in een ontwikkelingsland of gewoon hun cv een beetje glans geven. Jaarlijks gaan naar schatting honderden Nederlandse studenten naar AziŽ, Afrika of Latijns-Amerika voor een stage in een weeshuis. De studenten komen vaak met de beste intenties om het leven van weeskinderen te verbeteren, maar de praktijk blijkt een hoop nadelige effecten te hebben. De opleiding pedagogiek van de Fontys Hogeschool stopt daarom met de stages in weeshuizen.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 24 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie