Uitzending
Nieuwsuur - 24-3-2017

24-3-2017

Nieuwsuur

548 x bekeken | 0 reacties
6
Steunt de Republikeinse partij Trumps zorgwet?
President Trump lijkt de Republikeinen maar niet verenigd achter zijn nieuwe plan voor de gezondheidszorg te krijgen. En toch wil hij persť dat het Huis van Afgevaardigden vanavond stemt over zijn alternatief voor 'Obamacare'. Zal de Republikeinse partij zijn nieuwe zorgwet steunen?

Ook in Nederland aanklacht tegen 'sjoemelsigaret'
KWF Kankerbestrijding heeft aangifte gedaan tegen vier grote tabaksfabrikanten vanwege het manipuleren van tests op kankerverwekkende stoffen. De gezondheidsorganisatie beschuldigt de fabrikanten van zware mishandeling en valsheid in geschrifte.

De teloorgang van links
Ondanks de winst van GroenLinks hebben de drie grote linkse partijen samen 20 zetels verloren bij de verkiezingen van 15 maart. Hoe valt dat verlies te verklaren? In de studio een gesprek met Jan Marijnissen, oud-partijleider van de Socialistische Partij.

Het Boekenbal
Vanavond opent met het traditionele Boekenbal de 82e Boekenweek. Schrijver van het boekenweekgeschenk 'Makkelijk Leven' is Herman Koch; een Nederlands schrijver met internationaal succes. In Nieuwsuur de opening van het Boekenbal en een reportage over schrijver Herman Koch.

In deze uitzending van Nieuwsuur waren Herman Koch en Jan Marijnissen te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke, Twan Huys en Joost Karhof. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 24 maart door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie