Uitzending
Nieuwsuur - 23-10-2014

23-10-2014

Nieuwsuur

951 x bekeken | 0 reacties
6
'Overheid creŽert tweederangs burgers'
Van de ruim 27.000 mensen die gebruik hebben gemaakt van de generaal pardon-regeling in 2007, hebben tot nu toe slechts zesduizend mensen een Nederlands paspoort ontvangen. VluchtelingenWerk Nederland luidt de noodklok. "De overheid creŽert doelbewust tweederangs burgers", zegt Dorine Mason, directeur van VluchtelingenWerk. Zij is vanavond te gast.

De toekomst van KLM
Een week geleden mocht president-directeur Camiel Eurlings van KLM zijn spullen pakken en vertrekken. Maar met zijn ontslag zijn de problemen van de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld nog niet voorbij. De concurrentie is sterk en komt van alle kanten. Aan opvolger Pieter Elbers nu de zware taak om KLM weer gezond te maken.

Film Leviathan valt in Rusland verkeerd
Te veel gevloek, geweld en wodka. In Rusland was de kritiek op de nieuwe film Leviathan van regisseur Andrei Zvyagintsev niet mals. Ook zou de film te kritisch zijn over het land zelf. In het Westen gooit de film juist hoge ogen. Nieuwsuur spreekt met de regisseur.

Rol Geesink bij IOC-aanstelling prins
Ook in de uitzending: aandacht voor judoka Anton Geesink. Aan de hand van brieven uit zijn privť-archief wordt zijn rol duidelijk bij de aanstelling van toenmalig prins Willem-Alexander bij het Internationaal Olympisch Comitť.

Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 23 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie