Uitzending
Nieuwsuur - 23-11-2018

23-11-2018

Nieuwsuur

572 x bekeken | 0 reacties
6
Een nieuwe VVD?
De VVD profileert zich met veel nieuwe ideeŽn. Op het gebied van een harde wijkenaanpak, kernenergie en volkscultuur. En zaterdag is er geen congres, maar een festival. Alles om te voorkomen dat het de partij vergaat zoals het CDA in de nadagen van Balkenende. Want de VVD is nog altijd de grootste partij, maar peilingen en ledenaantallen lopen terug. Hoe richt de partij zich op de toekomst? We praten erover met vier mensen van de generatie na Rutte: fractievoorzitter Klaas Dijkhoff, voorzitter Christianne van der Wal, fractievoorzitter Vincent Karremans van VVD Rotterdam en Splinter Chabot, voorzitter van jongerentak JOVD.

Xenofobie bij de Brennerpas
Twee jaar lang filmde Nikolaus Geyrhalter mensen die wonen en werken aan de Brennerpas, de grensovergang tussen Oostenrijk en ItaliŽ. De vluchtelingenstroom via de Balkanroute is al tot stilstand gekomen, maar de Oostenrijkse politiek is bang dat er een nieuwe stroom vanuit ItaliŽ komt, en wil een hek bouwen. Aandacht voor deze IDFA-documentaire en een gesprek met maker Geyrhalter.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Klaas Dijkhoff te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 23 november door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie