Uitzending
Nieuwsuur - 22-9-2017

22-9-2017

Nieuwsuur

906 x bekeken | 0 reacties
6
Hartstilstand op het sportveld 'ziet men vaak te laat' Verdeeldheid in Kirkuk over referendum Iraaks-Koerdische onafhankelijkheid
De bevolking van Iraaks-Koerdistan kan maandag naar de stembus. Met een referendum wordt dan beslist over de onafhankelijkheid van de autonome regio. Die hoort officieel nog bij Irak, maar wordt geregeerd door Koerdische partijen. Correspondent Marcel van der Steen is in Kirkuk, de belangrijkste stad van Iraaks-Koerdistan. Hij volgt daar een Koerdische man, zijn Arabische vrouw en hun vrienden. De situatie in Kirkuk verslechtert en het echtpaar wil naar Europa vluchten.

Britse premier May doet openingsbod brexit
De Britse premier Theresa May houdt vanmiddag een langverwachte toespraak over het traject naar de brexit. Dit doet zij tijdens een EU-bijeenkomst in Florence. Te gast in de studio is Rem Korteweg, lid van de Nederlandse brexit-commissie. Hij legt uit wat de inhoud van de toespraak betekent.

Hartstilstand op het sportveld 'ziet men vaak te laat'
Een 26-jarige jongen overleed afgelopen week aan een hartstilstand op een sportveld in Brabant. Een week eerder gebeurde hetzelfde bij een jongen van 20 jaar in Utrecht. Het zijn twee voorbeelden van sporters die op het veld een hartstilstand kregen. Het gebeurt gelukkig zelden, maar als het gebeurt denken we pas veel te laat aan een hartstilstand. "Hierdoor reageren mensen veel te laat of niet, terwijl de eerste minuten cruciaal zijn", zegt cardioloog Ruud Koster (AMC). Koster doet al jarenlang onderzoek naar de vraag hoe meer mensen een hartstilstand kunnen overleven. Hij zit vanavond in de studio.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke, Twan Huys en Joost Karhof. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 22 september door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Nieuwsuur - Het NOS-slotdebat 2017 terugkijken

    Het NOS-slotdebat 2017 terugkijken

    15-3-2017

    Nederland kiest vandaag, woensdag 15 maart, een nieuwe Tweede Kamer. De lijsttrekkers van de grootste partijen gingen gisteravond voor de laatste keer met elkaar in debat. Onder leiding van Rob Trip discussieerden de…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten