Uitzending
Nieuwsuur - 21-6-2019

21-6-2019

Nieuwsuur

626 x bekeken | 0 reacties
4
Weer staatsgeheimen per abuis openbaar. Opnieuw heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken per ongeluk staatsgeheimen over het Nederlandse hulpprogramma aan Syrische strijdgroepen naar buiten gebracht. Het is de tweede keer dat het ministerie deze fout maakt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat in een reactie weten dat er inderdaad opnieuw fouten zijn gemaakt en dat ze de gang van zaken zeer betreurt. * VS versus Iran. De spanning loopt op tussen Iran en de VS. De Amerikaanse president Donald Trump was vannacht van plan Iraanse doelen aan te vallen, maar de militaire actie werd op het laatste moment afgeblazen, melden Amerikaanse media. De aanvallen waren bedoeld als reactie op het neerhalen van een Amerikaanse drone gisteren. Iran wil naar de VN stappen vanwege de vermeende schending van zijn luchtruim. * Achter de schermen van Apocalypse Now. Hij kwam veertig jaar geleden in de bioscopen: Apocalypse Now. Dit Vietnam-epos van regisseur Francis Ford Coppola wordt beschouwd als één van de beste films aller tijden. Maar de opnamen verliepen rampzalig. Groninger Chas Gerretsen was overal bij, als set-fotograaf. Hij blikt terug met een fototentoonstelling in de Rotterdamse bioscoop KINO.

De presentatie was in handen van Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 21 juni door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Nieuwsuur - Het NOS-slotdebat 2017 terugkijken

    Het NOS-slotdebat 2017 terugkijken

    15-3-2017

    Weer staatsgeheimen per abuis openbaar. Opnieuw heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken per ongeluk staatsgeheimen over het Nederlandse hulpprogramma aan Syrische strijdgroepen naar buiten gebracht. Het is de tweede…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten